Maximă dezamăgire.

Din păcate constatăm că este mult mai uşor să emigrezi decât să lupţi cu sistemul.

La 11 luni de la înfiinţarea Ligii pentru Sănatate, ce-i drept, pe facebook, constatăm că doar patru sute şi ceva de persoane s-au arătat interesate să ni se alăture.

Ca să ne înregistrăm legal ca organizaţie ar trebui să fim măcar 1000 de persoane. Din păcate, se pare că nu mulţi sunt dispuşi să lupte.

Încă nu ne declarăm învinşi. Aşteptăm.

Poate ceva, un impuls, un eveniment, îi va trezi la realitate şi pe restul colegilor noştrii. Poate la un moment dat chiar ne va ajunge cuţitul la os, căci se pare că încă nu ne-a ajuns, şi ne vom uni într-un protest real, de amploare, care să nu poată fi înăbuşit cu promisiuni mincinoase. Poate la un moment dat şi colegilor noştrii le va păsa de ţara noastră rămasă cu mult în urma Europei din toate punctele de vedere.

Vă mai dau un link cu o ştire care nu e nici o noutate de fapt.

http://www.wall-street.ro/articol/Economie/101224/Cum-se-impart-resursele-in-sistemul-de-sanatate-Vezi-cele-mai-defavorizate-zone-ale-tarii.html

Cu toţii ştim cum se împart resursele sistemului de … boală.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

5 răspunsuri la Maximă dezamăgire.

 1. sorin gudumac zice:

  Eu as fi mai optimist.Daca fiecare dintre noi ar incerca sa convinga 3 colegi s-ar depasi 1000 de membri.Cred ca liga pentru sanatate nu este suficient de cunoscuta si nu a gasit modalitatea optima de a realiza acest obiectiv.Poate tot internetul sa ofere solutia.Pentru ca nu putem pleca toti in alta tara unde sistemul sanitar functioneaza rezonabil este necesar ca cei ramasi acasa sa se mobilizeze sa rezolve cat de cat problemele.Pe termen lung sunt foarte optimist,in prezent trecem prin diverse crize financiare si morale care deprima si descurajeaza si conduc la inactiune care nu face decat sa agraveze si mai mult situatia.

  • Perfect adevărat că dacă fiecare din noi am convinge trei colegi să ni se alăture (la rîndul lor fiecare din cei trei să convingă alţi trei, etc-ca un sistem mlm) am deveni în scurt timp o forţă. Pe asta am mizat şi eu. Oricum, avem nevoie de voluntari. E clar că sindicatele nu sunt soluţia pentru a ne uni în mod real.

 2. adriangrom zice:

  Daca vrei sa schimbi ceva ai nevoie de timp. Revolutia Franceza a avut nevoie de citiva ani buni, inclusiv de lunile de Teroare. Dar a avut in spate un intreg secol de iluminism (Montaigne, Voltaire, Diderot) si apoi a fost nevoie de un geniu ca Napoleon care sa retina ceea ce se putea aplica imediat si sa ordoneze ceea ce s-a cistigat. Deci inca vreo 20 de ani dupa. Abia anul 1848 a constatat ca ideile revolutiei (deci la vreo 60 de ani!) puteau fi implementate fara probleme.
  Crearea unei miscari de mase necesita timp. Voluntari. Metode organizationale. O idee despre cum se face si, mai ales despre pericole, e cariera lui Jimmy Hoffa (filmul cu Jack Nicholson e destul de corect, chiar daca usor romantat). Oamenii, fie si in cele mai grele momente, NU fac voluntariat, NU participa, NU protesteaza, etc.. Au nevoie sa fie condusi, organizati, samd. Au nevoie sa vada succese, au nevoie sa vada lideri carismatici, etc. (Esecul miscarii sindicale in Romania e notoriu – cauza? Lipsa unor lideri de tipul curea de transmisie intre liderii nationali si membrul de rind – pe termen scurt, pe termen mediu si lung – lipsa unei culturi sindicale – aceea in care membrul de rind intelege ca face parte din armata sindicala si ca trebuie sa execute, constient, ordinele primite).

   • adriangrom zice:

    În primul rând! Fără lideri orice mişcare e sortită eşecului. E soarta multor răscoale, revoluţii şi alte mişcări de acest gen. Liderii au transformat răscoala americană în Război pentru independenţă. Lipsa liderilor a condamnat jaqueriile la înfrângere… Şi când vorbesc de lideri vorbesc de lideri adevăraţi. Din aceia a căror interese corespund perfect cu cele ale celor conduşi. Adică pentru medici de familie – medici de familie. Pentru chirurgi – chirurgi. Pentru asistente – asistente. Contraexemplul, deja clasic, e Marius Petcu… Ce mai avea în comun cu membrii obişnuiţi din SANITAS?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s